Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.




Detailní popis produktu
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si přirpavte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům
U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete švestky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ve střední Evropě se vyskytuje od 5.st., ale původně pochází z Kavkazu. Pecky švestek byly dokonce nalezeny ve vykopávkách z doby Římské říše.
Jedná se o peckovici a daří se jí v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Dřevo se příliš nevyužívá, zatímco ovoce se hojně používá v potravinářství. Ze švestek se vyrábějí třeba povidla a ovocné knedlíky.
Upozornění - ve výjimečných případech se může stát, že v sušených peckovinách (datlích, švestkách, třešních apod.) najdete pecku či její zbytek. Současné technologie zpracování ovoce bohužel nedokáží zaručit, že ovoce bude za všech okolností 100% bez pecek, a to i přes veškerou snahu a péči ze strany zpracovatele. Děkujeme za pochopení.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 199 kJ / 283 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 65,0 g |
z toho cukry: | 42,0 g |
Vláknina: | 6,0 g |
Bílkoviny: | 2,2 g |
Sůl: |
SLOŽENÍ: Švestky sušené*. Můžou obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a chladu.
OBSAH BALENÍ: 100 g, 250 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené a lyofilizované ovoce |
---|---|
Výrobce: | COUNTRY LIFE s.r.o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1 |
E-mail výrobce: | info@countrylife.cz |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Datle Deglet nour pocházejí z Alžířska a patří mezi neoblíbenější. Datle se přirozeně suší sluncem na palmě a poté jsou ručně sklizena a nabalena.

Nová sklizeň právě dorazila na náš sklad. BIO Datle Medjool large choice jsou jedním z klenotů firmy Ze stromu. Jsou velké, masité a přirozeně sladké.
Podobné produkty

Kešu ořechy v BIO kvalitě. Jsou zdrojem rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Ideální ke svačině nebo jako součást sladkých dezertů.

Bezvaječné těstoviny ze semoliny vynikají pevnou strukturou a skvělou chutí. Nerozvařují se, mají nižší glykemický index a hodí se jako příloha i do salátů.

Zdravé, chuťově výborné, složením originální, RAW AIP tyčinky Květomluva. To nejlepší ve své kategorii.

exp. 4/25 Nejlepší oleje a másla pro zdraví a krásu ze tří různých kontinentů.

Javorový sirup bio - grade A, tedy ten nejkvalitnější javorový sirup na trhu. Je jemný a světlý, velmi delikátní, s intenzivní chutí a vůní. Hodí se do studené kuchyně, třeba k dochucování lívanců, palačinek nebo snídaňových kaší i salátů.