Směs kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou se výborně hodí na moučníky jako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.
Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas). Opražená semínka jsou velmi dobrá v salátech a omáčkách.
Odhání upíry a chutná gurmánům! Jeho intenzivní, ostré aroma se při vaření nebo pečení rychle změní a chutná podstatně sladčeji a jemněji než syrová varianta.
Ať už míchaná vajíčka, omeleta nebo třeba zapékané těstoviny – směs s mořskou solí k dokonalému ochucení: souhra pažitky, petrželky a sušeného rajčátka vykouzlí na talíři ohňostroj barev i chutí.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům a perníčkům. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta.
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.
Tato směs přináší "tradiční Francii na stůl". Klasické provensálské koření je mnohostranně využitelné – výborně chutná k jehněčímu, rybám, zelenině, slaným koláčům a mnoha jiným pokrmům.
To, že se saturejka hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. Je výborná k bramborám, k zelí a kořenové zelenině.
Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. S petrželí, saturejkou, rozmarýnem, galgánem, cibulí a špetkou papriky.
Tato uzená sůl má výbornou uzenou chuť a příjemně voní po šunce. Dokonale se hodí k míchaným vejcím, houbovým pokrmům, dušenému masu, sendvičům, grilovaným pokrmům, rybám i čočce s těstovinami.
Koření nekomplikované a aromatické jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky!
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť.
Vychutnejte si intenzivní chuť směsi koření s houbami, která dodá srnčímu, jelenímu, zaječímu, bažantímu nebo kančímu masu lehce trpkou chuť, kterou milovníci divokých zvěřinových hodů vyhledávají.
00396
32 položek celkem
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč platíme dopravu my!
Dárek zdarma
Ke každé objednávce přibalíme dárek jako poděkování, že jste si vybrali nás ♥
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Zboží máme skladem
A uděláme vše pro to, aby u Vás bylo co nejdříve
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací