Detailní popis produktu
Oslí mléko je aktuálně (hl. kvůli velmi nízké výnosnosti oslic a náročnosti na získávání) to vůbec nejdražší dostupné mléko na světě a ze všech studovaných savčích mlék je zcela nejblíže lidskému mateřskému mléku, dokonce více než mléka opic (primátů), dále zeber, koňů, samozřejmě koz apod. Nutričně vypadá defakto jako lidské mléko, jen v nízkotučné (a tím ještě lehčeji stravitelné) verzi. Kromě ultra lehkých bílkovin, muramidázy (lysozymu), laktoferinu, vzácných alkyglycerolů a vysokého obsahu mléčných sacharidů včetně unikátních mléčných prebiotik podobných HMO, je překvapivě srovnatelně plné imuno-látek s kolostrem! Toto vše a mnohem více (viz níže) se současným alkalickým pH (v případě tohoto produktu 7,4-8!) a velmi nízkým obsahem tuku, dává oslímu mléku naprosto unikátní status napříč veškerou mléčnou výživou, historicky užívanou člověkem.
Oslí mléko bylo prodáváno na počátku 20. století ke krmení osiřelých miminek a pro péči o nemocné děti, nemocné a staré lidi.

Toto je jediné nepasterizované a organické, kryodesikované oslí mléko trvale pastvené 365 dní v roce a ve fialovém skle miron na trhu.
Nativněji to nejde. Podle přísných předpisů musí v každém případě toto BIO certifikované oslí mléko nejprve projít mikrobiologickým screeningem a i když není možné dle současné EU legislativy prodávat nebo lyofilizovat zcela syrové oslí mléko pro následnou lidskou spotřebu a není tedy možné nabídnou zcela RAW produkt, tak ve spolupráci s místní veterinární stanicí a jeho vlastní laboratoří se výrobci na Azorech pro nás na zakázku podařilo aplikovat a lokálně schválit navržený nejméně denaturující stabilizační proces tzv. "bleskové termizace" jež se běžně v EU používá například u značkových "RAW" sýrů (označovaných jako sýry ze "syrového mléka"), který je ve srovnání s běžnou pasterizací mnohonásobně šetrnější a po kterém vykazujeme pozitivní reakci na fosfátový test, přičemž u oslího mléka tak klíčová muramidáza (lysozym) a mj. imunoglobuliny a laktoferin - jsou maximálně zachovány. Následně pak mléko prochází testy a důmyslnou kryodesikací.
Ve skutečnosti by po běžné pasterizaci oslí mléko (díky svým zcela unikátním látkám, vlastnostmi podobným nebo identickým s kolostrem) již NEmělo (stejně jako kolostrum) příliš vysokou hodnotu a smysl. Stalo by se z něj předražené na past. laktózu bohaté sladké pitíčko, již postrádající svou přirozeně vysokou hladinu původních nativních a funkčních látek a bylo by nutné dávkovat ho v mnohonásobně vyšších dávkách s i tak dost nejistými výsledky (vzhledem ke své ceně). Kvůli běžné denaturaci a příliš nízkému obsahu tuku navíc konvenční pasterizované oslí mléko rozhodně NEní ideální náhradou mateřského mléka pro kojence a není ani žádnou zázračnou medicínou pro dospělé. Pasterizace tak moc samozřejmě nevadí mase/hmotě výživné potraviny, kaloriím a základním makro-složkám (pro které lidé konzumují běžné mléčné výrobky), je však zcela zničující pro bioaktivní vysokofunkční látky s nejvyšší medicinální hodnotou, jaké najdeme například ve zmíněném kolostru a pro které, se to nejkvalitnější kolostrum zkrátka NEsmí pasterizovat, jelikož pak už nikdy nevykáže stejný efekt jaký příroda zamýšlela. U oslího mléka je to stejné a obzvlášťe pak, když ho používají lidé různých věkových skupin/v dospělosti jako účelné imuno-nutraceutikum.
Díky unikátnímu způsobu produkce v našem nepasterizovaném organickém oslím mléce zůstávají cenné ingredience stále bioaktivní; pouze voda je extrahována mrazem. Finálních 150g zlatavého prášku, kdykoli a kdekoli připraveného k rekonstituci zpět na tekutinu (ideálně vždy s alkalickou, čistou filtrovanou vodou!) či k přímému rozpouštění v ústech (stejně jako u kolostra znalci vysoce doporučeno!) je pak dodáváno se vzácným fialovým sklem od společnosti Miron. Toto balení chrání citlivé složky před denaturujícím vlivem oxidace a slunečních paprsků (více informací k tomuto našemu balení a všem hmotnostním variantám najdete úplně dole na této stránce!).
Tento produkt je naprosto jedinečný - čistá síla přírody a aktuálně nejbližší a světově unikátní způsob, jak se dostat k nativní, vysoce imunomodulační substanci ultra podobné lidskému mléku a v trvanlivém praktickém balení.
Tato unikátní 150g balení jsou celosvětově dostupná pouze v ČR (a od nás do EU) a vyrobena pro Adama Raw na zakázku jako pro výhradní distributory Asinus Atlanticus v ČR/SK.
Tento podrobný popis produktu nebude snůškou nekončících seznamů zdravotních benefitů oslího mléka a stavů, při kterých může pomáhat - jelikož to není z důvodu Evropské legislativy možné. Bude však faktickou a přesnou reflekcí složení a kvalit tohoto BIO lyofilizovaného a NEpasterizovaného oslího mléka světově nejvyšší kvality.
ZÍSKÁVÁNÍ NEJLEPŠÍHO OSLÍHO MLÉKA NA PLANETĚ
Nativní, s BIO certifikací, "ATB free", z trvalé celoroční eko pastvy ("grass fed/pastured"), 100% jasný (a jeden jediný) původ, nejlepší technologie ochranného balení, veškeré analýzy a testy, nejšetrnější zpracování vůbec, s nejvyšším přirozeným obsahem omega 3, lysozymu a imuno-látek, a navíc nejdokonaleji stabilizované na trvanlivý a vysoce praktický mrazem sušený prášek pro použití kdykoli a kdekoli - je to možné. A stalo se to.
Proč mít tyto nejvyšší možné nároky? Kromě toho, že mám tyto nároky u doplňků stravy (stejně tak jako u pevného jídla) obecně vždy, tak hl. proto, že Oslí mléko je nutné vnímat spíše jako vysokofunkční doplněk stravy a konkrétně velmi podobně jako KOLOSTRUM, než jako alternativní mléko a zdroj běžné výživy - z hlediska makroživin a kalorií totiž nemá vzhledem ke své šílené ceně stejně jako kolostrum hodnotu a smysl - snadno ho předčí jiné typy mlék anebo běžné celistvé potraviny. Avšak z hlediska svých unikátních imunomodulačních látek, enzymů a pH, které jen stěží (a v daleko nižších koncentracích) najdeme jinde - jde stejně jako u surového kolostra o čarovný nápoj vitality!
Toto nepasterizované Oslí mléko stojí na vrcholu, naprosto mimo srovnání s čímkoli jiným na trhu:
- baleno v tmavém fialovém ochranném skle Miron
- BIO certifikováno (PT-BIO-03 - Portugalsko/CZ-BIO-02 - ČR)
- z nekonečné pastvy stálezelené (365 dní v roce!) Terceiry v Atlantickém oceánu
- nejvyšší obsah omega 3, lysozymu i imunoglobulinů (srovnatelné hladiny s kolostrem) na trhu
- ručně plněné bez použití jakýchkoli plniv
- NEPASTERIZOVANÉ (bleskově termizované, analyzované a kryodesikované)
- Celistvé a s jemně zlatavou barvou
- (!) mléko = obsahuje laktózu (!)
Oslí mléko je jedinečné nejen svou podobností s mlékem lidským, ale zejména obsahem svých imunomodulačních a antibakteriálních látek. Podobně jako kolostrum ohromuje velkým množstvím vysoce funkčních a ochranných enzymů a protilátek, které přímo definují jeho hlavní hodnotu:
V oslím mléce mj. najdeme:
- Obsahuje asi 300 složek, které prospívají lidskému organismu.
- Vitamíny vč. B-komplexu, vit. C (mnohonásobně vyšší než jiná mléka) a všech v tucích rozpustných (ADEK)
- Minerály a stopové prvky: hl. vápník, hořčík, fosfor, sodík, železo, zinek, selen (5x více než kravské) atd.
- Antimikrobiální peptidy a enzymy (lysozymy, laktoferin, laktoperoxidáza aj.)
- Důležité proteiny (albumin, imunoglobuliny atd.)
- Alkylglyceroly (AKG) se účastní imunitní odpovědi, jde etherové lipidy přítomné v orgánech produkujících krev, jako je kostní dřeň, slezina a játra; ale mohou se nacházet také v lidském mateřském mléce a v kolostrumech (mlezivech savců). Mezi mořské zdroje alkyglycerolů patří játrový olej určitých druhů žraloků a chimér (např.: olej z jater chiméry podivné. Bylo prokázáno, že alkylglyceroly mají příznivé účinky na homeostázi organizmu. Důležité reference k pročtení ohledně AKG: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2953404/
- Esenciální omega mastné kyseliny (v našem mléce konkrétně nejvyšší obsah omega 3 na trhu)
- Zásadité pH (Oslí mléko je obecně mírně zásadité (průměrné pH: 7,2) a má nízkou kyselost (průměrné % kyseliny mléčné 0,052), která je vysoce podobná jako u lidského mléka (průměrné pH: 7,2; střední % kyseliny mléčné 0,06); na druhé straně např. kravské mléko je mírně kyselé (průměrné pH; 6,7 a střední % kyseliny mléčné: 0,16). Nízká kyselost v oslím mléce je způsobena zejm. nižším obsahem bílkoviny jako kasein a fosfátů a vysokým obsahem alkalických minerálů, díky tomu má rovněž velmi nízkou hodnotu PRAL (potenciální renální kyselinové zatížení). Oslí mléko se také vyznačuje malou velikostí tukových globulí (2 µ), ve srovnání s hovězím mlékem (4 µ). Dle výsledku analýz je pH našeho Azorského oslího mléka 7,4-8!
- Prebiotické a sialylované oligosacharidy
Oslí mléko má nízký obsah kalorií (~40 kcal), a proto se doporučuje při dietní terapii; může však vyžadovat suplementaci tukem, pokud se používá ke krmení kojenců a dětí. Oslí mléko má nízký obsah bílkovin; ale má obsah esenciálních aminokyselin vysoce podobný jako v lidském mléce. Poměr kasein : syrovátková bílkovina je v oslím mléce nižší než v kravském mléce a podobá se opět mléku lidskému. Výzkum uvádí, že proteiny oslího mléka se snadno rozkládají a tráví v GI traktu. Lysozym, antimikrobiální látka přítomná ve vysokém obsahu v oslím mléce, není trávena v lidském žaludku a přechází do střev, kde selektivně působí proti patogenním střevním bakteriím. Obsah laktózy v oslím mléce je podobný lidskému mléku, kromě toho, že poskytuje galaktózu, nezbytnou pro růst mozku, laktóza napomáhá vstřebávání minerálů, slouží jako substrát pro prospěšné střevní bakterie/působí jako prebiotikum pro střevní mikroflóru. Uvádí se, že obsah sialylovaných oligosacharidů v oslím mléce je trochu nižší než u lidského mléka, ale mnohem vyšší než u kravského mléka; tyto látky slouží jako prebiotika, mají antimikrobiální aktivitu a stimulují imunitní systém. Oslí mléko má malé tukové globule (~2 µ), které jsou snadno stravitelné. Oslí mléko má nízký obsah nasycených mastných kyselin (SFA) a vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (UFA) s poměrem SFA:UFA nižším než kravské mléko. Oslí mléko má také vysoký obsah 18:2 (esenciální mastné kyseliny) a n-3 mastných kyselin, s nízkým poměrem n3 : n6. Uvádí se, že obsah kyseliny eikosopentaenové (EPA) je i přes nižší tučnost dokonce vyšší v oslím mléce než v lidském mléce a obsah kyseliny dokosahexaenové (DHA) je vyšší než v kravském mléce. Struktura triglyceridů tuku oslího mléka je rovněž podobná struktuře lidského mléčného tuku, což také usnadňuje jeho trávení. Obsah minerálních látek jako fosfátů v oslím mléce je nízký a snižuje tak zátěž na ledviny nejen u kojenců. Oslí mléko má rovněž mnohanásobně vyšší obsah vitamínů C a D.
Jak vychází z dosavadního výzkumu, to co dělá oslí mléko tak výjimečným, jsou především vysoké koncentrace (a jejich synergie) enzymů a imunoglobulinů, alkyglycerolů a také omega 3 nenasycených mastných kyselin se současným nejvyšším pH ze všech savčích mlék, nejnižším PRAL a nejlehčí stravitelností. Přítomnost lysozymů je obzvláště pozoruhodná. Mj. díky tomu a pro mléko nezvykle vysoké koncentraci vitamínu C a D je toto mléko výjimečné.
„Prostřednictvím několika studií, které jsme provedli s Univerzitou na Azorech a s oddělením zootechnického inženýrství na ostrově Terceira, jsme zjistili, že mléko Asinus má vysoce odlišující vlastnost: má vysoký obsah Omega 3. Je to 2-3x více než u jiných testovaných značek oslího mléka. A to souvisí s trvalým vlivem moře na naše pastviny po celý rok,“ vysvětluje Marcos Couto, jeden ze zakladatelů Asinus Atlanticus.
Po přidání vody máme mléko identické s výchozím, se zachovanými všemi mikroorganismy a biologicky aktivními, vysoce funkčními látkami. Je to živé mléko avšak s určitou trvanlivostí. Společnost Asinus Atlanticus byla původně vytvořena, aby produkovala konvenční mléko a sloužila kosmetickému průmyslu. V dávných dobách se totiž oslí mléko používalo k lékařským a estetickým účelům a Kleopatra věřila, že koupelí v tekutině si může dlouho zachovat mládí. Když jsme však v roce 2014 zjistili, že oslí mléko „je to nejtotožnější, co existuje s mateřským mlékem a je proto ideální třeba pro děti, jejichž matky nemohou kojit, nebo pro alergiky (například na bílkovinu kravského mléka),“ tak Asinus Atlanticus přeměnil svou činnost na ekologickou produkci a pro službu unikátnímu segmentu: lidské spotřebě oslího mléka, říká zakladatel.
"Naši osli z Azorských ostrovů si mohou volně procházet ekologické ostrovní pastviny 365 dní v roce. Nepoužívají se zde žádné pesticidy, herbicidy ani GMO krmiva. Masová výroba, zpracované krmivo a kruté praktiky používané k výrobě levnějšího oslího mléka vedou k oslímu mléku, u kterého nelze očekávat stejné výsledky ani složení." Abychom zachovali vzácný a maximálně etický vztah mezi člověkem a zvířetem a toto gesto předků, rozhodli jsme se provádět dojení ručně, nejlépe venku, když to povětrnostní podmínky dovolí. Syrové oslí mléko je nejblíže mateřskému mléku a má řadu předností uznávaných pro lidské zdraví. Velmi lehce stravitelné je plné přirozených zdravotních výhod, je-li konzumováno jako doplněk zdravé a vyvážené stravy. Musíme dodržovat přísné hygienické a transformační procesy, abychom vám mohli nabídnout mléko, které si zachovalo všechny své vzácné vlastnosti.
V Asinus Atlanticus používáme nejdražší typ sušení mrazem neboli kryodesikaci (nejšetrnější lyofilizaci), což je proces dehydratace používaný při konzervaci potravin podléhajících zkáze, účinných látek, bakterií atd., při kterém dochází k jejich zmrazení a odstranění vody sublimací, aniž by prošly kapalným skupenstvím. Náš tým má nové a nejmodernější vybavení a také partnerství, která zajišťují používání nejnovějších technik důmyslnější lyofilizace a kontrolu kvality produktů.
Zaručené výhody kryodesikace:
- Zachovává nutriční vlastnosti potravin
- Prodlužuje trvanlivost produktu
- Absence vody také znamená zánik nežádoucích mikroorganismů
- Snadnost dopravy
Oslí mléko - elixír nebo jídlo?
Oslí mléko (už kvůli jeho vysoké ceně a nízké makrovýživové/kalorické hodnotě) v žádném případě primárně nepijeme a neužíváme jako náhradu jiného mléka nebo jako zdroj kalorií a výživy (jídlo), ale stejně jako u kolostra - využíváme jeho specifických nativních látek pro cílenou podporu a modulaci imunitního systému především a užíváme ho v malých koncentrovaných dávkách srovnatelně s doplňky stravy (elixír).
Podle stávajících potravinových zákonů je zakázáno uvádět přesná tvrzení možných ochranných nebo léčivých účinků oslího mléka. Mnoho běžných lidí od lékařů přes holistické terapeuty a léčitele až po sportovce i vědce v dané oblasti po celém světě však důvěřuje tomuto přírodnímu doplňku stravy a svědčí o svých zkušenostech ve zprávách. Zainteresovaným lidem se doporučuje hledat studie a vědecké práce o oslím mléku samostatně na www.pubmed.gov. apod. Mezi nimi jsou některé cenné papíry, které mají vysoký vědecký standard.
Na rostoucí zájem o oslí mléko, jak z hlediska jeho benefitů pro nemocné a produkce, tak vědeckého výzkumu, upozorňují mnozí profesoři medicíny. Ve skutečnosti podle docenta na Aristotelově univerzitě v Soluni (APTH) Giorgose Arsenose není tento zájem ničím novým, ale má své kořeny ve starověku. A na vesnicích stále žijí starší lidé, kteří mohou potvrdit, že se v minulosti oslí mléko běžně používalo ke krmení dětí, protože moderní kojenecké sušené mléko neexistovalo.
„Také, když se podíváme na dnes dostupnou vědeckou literaturu, najdeme intenzivní výzkumnou činnost s tématem oslího mléka. Jen za posledních 5 let bylo publikováno přibližně 60 rozsáhlých prací, výhradně o oslím mléce. Tyto práce naznačují, že může být použito jako alternativní řešení pro kojence s nesnášenlivostí jiného mléka a ve vybraných případech i u alergií, ale také jako preventivní opatření u řady stavů dospělých“, upřesňuje pan Arsenos.
Mnozí chovatelé - znalci tvrdí, že navzdory jednotné legislativě pro mléčné produkty v EU oslí mléko díky přirozeně vysokému obsahu ochranných, antipatogenních látek (jako je lysozym aj.) a vysoké rezistenci na bakterie nepotřebuje (pokud je kvalitní a od zdravých a správně chovaných oslic) pasterizaci a je považováno za mléko nejodolnější. Obsahuje více laktózy a méně tuku než kravské mléko a vyznačuje se sladkou, lehkou chutí. Je také mnohem snáze stravitelné než všechny druhy mléka. Bohatá paleta vitamínů jej činí atraktivním jak pro konzumaci, tak pro péči o pleť.
Mj. díky komplexnímu výzkumu Kyperské technologické univerzity se mnohé z terapeutických vlastností oslího mléka staly známými a vědecky potvrzenými. Doporučuje se zejm. pro osoby zaměřené na: antioxidační, antibakteriální, antialergenní účinky, na obnovování střevní mikroflóry, na imunomodulaci, na mužskou potenci, anti-aging, biosyntézu kolagenu, sezónní depresi, na dermatologické problémy (lupénka, ekzém, dermatitida atd.), na obranyschopnost organismu, na zvýšení počtu protilátek, na kardiovaskulární činnost a krevní tlak, na celou trávicí sféru, na detoxikaci a stavy jater, na imunodeficienci při chemoterapii nebo dlouhodobém oslabení/stavu, na osteoporózu, respirační stavy, zažívací stavy, žaludeční vředy a na posilování zdravotního stavu v rámci komplexní terapie po operacích, úrazech, chronických onemocněních.
Různí specialisté na alternativní medicínu doporučují první kúru s oslím mlékem po dobu 3 měsíců, poté měsíční kúru vždy při změně ročního období.
Přesná zdravotní tvrzení léčivých efektů a medicináních vlastností nativního oslího mléka si musíte dohledat (vč. souvisejících výzkumných prací a studií) sami, zde nemohou být zveřejněna.
Nízký mikrobiální obsah a vzácná přítomnost patogenních bakterií v oslím mléce jsou připisovány výše popsaným přírodním antimikrobiálním látkám, především lysozymu a laktoferinu, přítomným v oslím mléce. Oslí mléko má antibakteriální vlastnosti mj. proti bakteriím, jako jsou Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Enterococcus faecalis a Shigella dysenteri. Lysozym je důležitý enzym, který prokázal antimikrobiální aktivitu proti některým patogenním bakteriím a je schopen inhibovat viry, houby a parazity. Je známý svou schopností hydrolyzovat polysacharidy bakteriálních buněčných stěn, čímž zabraňuje rozvoji bakterií. Lysozym má také schopnost indukovat v buňkách produkci oxidu dusnatého, což je vazodilatátor, který pomáhá zlepšovat průtok krve a snižovat krevní tlak.
Poznámka k přímému užívání:
Pro nadřazenou absorbci a využitelnost doporučuji užívat oslí mléko stejně jako kolostrum a to tak, že vysypete na lžíci a příjmete prášek přímo do úst. V ústech nechte oslí mléko promíchat se slinami a rozžvýkejte. Poté bez zapití vodou spolkněte. Pít doporučuji až po nějaké době. Tímto způsobem se mnoho bioaktivních látek vstřebá již skrze sliznici dutiny ústní a zbytek se dostane do žaludku již prosliněný což dále maximalizuje všechny benefity.
V každém případě se však dá produkt i klasicky pít jako rekonstituované mléko dle informací na oficiání etiketě. K tomu však doporučujeme:
- Nepoužívejte ideálně k přípravě žádnou vodu, která je kyselá nebo silně chlorovaná. Používejte čistou filtrovanou a neutrální/alkalickou vodu.
- Pokud používáte městskou nebo studniční vodu, otestujte ph! pH vody se může lišit od alkalické po kyselou, když město změní chemikálie používané k čištění vody. Voda ve studni se může měnit z faktorů prostředí atd.
- Pokud máte filtrační systém s reverzní osmózou nebo destilační systém, mohou vaši vodu okyselit. (Pro všechny vědecké nerdy: „Destilace a reverzní osmóza mohou snížit pH vody, čímž ji okyselí. Vyčištěná voda absorbuje oxid uhličitý z okolního vzduchu. Vodě trvá 2 hodiny, než absorbuje oxidem uhličitý, v tomto okamžiku se voda ustálila a bude kyselá…“
Trávící trakt:
Oslí mléko se historicky používalo na všechny střevní tranzitní potíže, a to jak u dětí, tak u dospělých. Špatná strava narušuje střevní flóru a často způsobuje průjmy, zácpu a další problémy. Oslí mléko díky vysokému obsahu lysozymu ničí patogenní bakterie ve střevech. Předčasně narozené nebo nemocné děti by neměly pít kravské mléko: kromě toho, že má velmi odlišné složení od mateřského mléka a působí kysele, tak toto mléko váže toxiny. To může případ nemocného dítěte jen zhoršit. Na rozdíl od kravského mléka obsahuje oslí mléko imunoglobuliny, které hrají roli v boji proti infekcím a regenerují střevní flóru (zejména u kojence, který si ještě nevytvořil střevní imunitní bariéru).
Nejlepší skladovací technologie pro organickou hmotu současnosti - fialové sklo
Tmavě fialovou speciální sklenici, kterou s tímto produktem zdarma vždy získáte, někteří obchodníci prodávají prázdnou samostatně za vysokou cenu! Je velmi hodnotná, rozhodně ji proto nevyhazujte a ponechejte si ji na další skladování i jakýchkoli jiných potravin běžně užívaných v domácnosti (např. rýže, čokoláda, koření, proteiny, včelí produkty apod.)!!
Každá hmotnost produktu obsahuje mironovou fialovou sklenici na 300g mléka + dávkovače dle variant (vždy po 150g) následovně: 150g = 1 sklenice + 1 dávkovač, 300g = 1 sklenice + 2 dávkovače, 600g = 2 sklenice + 4 dávkovače, 900g = 3 sklenice + 6 dávkovačů. Tímto způsobem bude vždy všechno mléko dokonale chráněno, ale zároveň nedochází k nadbytečnému plýtvání sklem (jako kdyby měla například 900g verze 6 sklenic apod..) a také jsme tím hl. vyřešili extrémně problematickou logistiku skla na a z ostrova. :)
Přirozená bariéra - speciální fialové sklo také působí jako přirozená bariéra pro energii uloženou v samotném produktu a udržuje ji uvnitř. Tím se prodlouží přirozená kvalita produktu. Ve vědeckých testech má fialové sklo MIRON ve srovnání s jinými skleněnými, plastovými nebo hliníkovými obaly až čtyřikrát lepší skladovací kvalitu. Čtyřikrát! A to bez použití konzervantů a aditiv. Delší životnost a možnost opětovného použití a recyklace činí ze skla MIRON udržitelnou volbu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Superpotraviny |
---|---|
Výrobce: | Asinus Atlanticus, MQJV+5G, Angra do Heroísmo, Portugal, www.asinusatlanticus.com |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.