Nejde o mouku jako takovou, ale o bio sušené zelené banány. Je multifunkčním pomocníkem v kuchyni, kromě pečení a vaření lze také přimíchat do kaší a dezertů.
Detailní popis produktu
Banánová mouka výhradně ze zelených bio banánů funguje jako multifunkční pomocník v kuchyni, využijete ji na vaření, pečení i přípravu studených pokrmů. Nejde ovšem o mouku jako takovou, ale vlastně o sušené zelené banány, tudíž lze přimíchat do různých kaší a dezertů a získat tak vysoké nutriční benefity tohoto ovoce.
Mouka ze zelených banánů odrůdy heirloom od Ceylon Kokonati funguje jako alternativa klasické bílé rafinované mouky. Je bohatá na vlákninu a je přirozeně bez lepku. Je vyrobena pouze z jedné vysoce kvalitní složky - z nakrájeného, usušeného a na prášek rozemletého bio zeleného banánu.
Je bez sladidel, konzervantů, přidaného cukru a jiných zbytečných vycpávek. Při pečení můžete použít mnohem méně banánové mouky než pšeničné. Experimentujte se svými recepty.
Vzhledem k tomu, že do značné míry napodobuje pšeničnou mouku, je přechod na banánovou mouku docela snadný. Je mnohem lehčí než mnoho jiných alternativních, např. ořechových mouk. Lze ji použít samotnou nebo v kombinaci s jinými moukami. Banánová mouka má vysoký obsah škrobu, což znamená, že můžete použít celkově méně mouky. Pravidlem je použít o 25 % méně banánové mouky než mouky uvedené v receptu.
Banánová mouka má přirozeně jemně nasládlou chuť a lehké banánové aroma. Je přirozeně bez lepku, raw, vegan, vhodná i pro keto dietu.
Banánová mouka má multifunkční použití
- Můžete ji používat na vaření, pečení, ale i v raw kuchyni.
- Přidat například lžíci do svého oblíbeného smoothie a zvýšit tak jeho výživovou hodnotu.
- Nebo jí nahraďte část klasické mouky a zároveň i cukru při pečení muffinů, koláčů, sušenek či chleba.
- Můžete ji použít na zahuštění omáček, různých dipů, zálivek, kari omáček nebo pro vytvoření sladkých náplní do pečiva.
- Smíchejte v mixéru s nasekanými ořechy, sušeným ovocem a semínky a máte skvělou sladkou keto i raw tyčinku na svačinu.
- Nebo můžete smíchat se sušeným kokosem, ořechy, semínky, trochou soli a koření a vytvořit slané kuličky.
- Vmíchejte do rostlinného nebo klasického mléka, přisypte granolu a máte výživnou snídani.
Proč používat banánovou mouku z (nezralých zelených banánů)
- Lahodná jemná banánová chuť.
- Ideální pro "raw pečení".
- Dobrý zdroj přátelských trávicích bakterií.
- Vynikající zahušťovadlo pro použití do dušených pokrmů nebo omáček.
- Výživové obohacení jakéhokoliv pokrmu.
- Dobrá volba, pokud hledáte mouku bez lepku a ořechů.
- Nízký obsah cukru a nízká glykemická odezva.
- Skvělý zdroj rezistentního škrobu při použití v syrovém stavu.
- Vysoký obsah draslíku a hořčíku.
- Skvělá mouka, pokud trpíte citlivostí na inzulín.
- Navozuje pocit sytosti, taže může být pomocníkem při hubnutí.
- Vysoký obsah prebiotické vlákniny.
- Bohatá na rezistentní škrob, který je prospěšný pro zdraví střev.
Jaké jsou výhody rezistentního škrobu?
Říká se, že rezistentní škrob se nerozkládá snadno na cukry, a tak pomáhá regulovat zdravý průběh vašeho zažívání. V tenkém střevě není plně zpracován a místo toho končí v tlustém střevě, kde vytváří mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které mohou pomáhat chránit buňky. Množství prospěšného rezistentního škrobu se však snižuje, když se mouka peče při teplotě nad 60 °C.
Tato studie přišla s tímto závěrem:
'Mnoho studií v potravinářské technologii ukazuje na široké možnosti využití různých průmyslových produktů na bázi rezistentního škrobu jako funkčních přísad do hotových potravin. Do rozvoje této části funkčních potravin se vkládají velké naděje, zejména pokud jde o zdravotní přínosy popsané v přehledu.
Rezistentní škrob je důležitým substrátem pro syntézu mastných kyselin s krátkým řetězcem; může mít příznivé účinky na zdraví, např. zlepšení glukózové tolerance, větší citlivost buněk na inzulin a zvýšení sytosti po jídle jsou dalšími potenciálními přínosy rezistentního škrobu ve stravě.
Rezistentní škrob však není dobře prozkoumanou a zdokumentovanou složkou stravy, v důsledku čehož je podceňován a jeho spotřeba ve vyspělých zemích je nízká.
Studie citované v tomto přehledu neuvádějí dostatečné důkazy, které by potvrzovaly vliv RŠ na snížení hmotnosti nebo chuti k jídlu u zdravých osob, osob s nadváhou nebo metabolickým syndromem. Složitost metabolických procesů ovlivňujících snížení příjmu potravy a pocit sytosti způsobuje, že nejsou dostatečně dobře pochopeny, a k prokázání tohoto účinku jsou zapotřebí další studie na větších skupinách.
Zásadní je také rozšíření výzkumu vlivu způsobů zpracování potravin na tvorbu rezistentních škrobů ve výrobcích a možnosti zvýšení jejich obsahu. Budoucí výzkum, který by zohlednil všechny tyto aspekty, pomůže rozšířit znalosti a využití této složky stravy v rámci prevence onemocnění.'
- Pokud chcete využít potencionální výhody rezistentního škrobu, musíte jíst banánovou mouku v syrovém stavu.
- Doporučujeme banánovou mouku použít do ranního smoothie nebo jiného studeného nápoje.
- Pokud vám jde o bezlepkovou mouku, je to jedno - svůj úkol splní jak tepelně upravená tak syrová.
Složení:
100 % sušený zelený banán
Vypěstované v Cejlonu (Srí Lanka). Baleno v zařízení, které zároveň zpracovává kešu a kokos.
NUTRIČNÍ HODNOTY | obsah ve 100 gramech | obsah ve 25 g |
Energie | 1412 kJ 338 kcal |
353 kJ 85 kcal |
z toho celkově tuky | 0 g |
0 g |
Saturované tuky | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 75 g | 18, 75 g |
z toho celkově cukry | 20 g | 5 g |
Vláknina | 12 g | 3 g |
Bílkoviny | 3,2 g | 0,8 g |
Sůl | 20 mg | 5 mg |
Skladování:Po otevření uchovávejte ideálně ve vzduchotěsné nádobě mimo sluneční světlo a vlhkost. Produkt má minimální datum spotřeby dva roky od data výroby. Při správném skladování však zůstává čerstvý i po delší dobu, díky tomu, že je sušen a balen přímo v místě sklizně, což uzamyká jeho čerstvost a prodlužuje tak dobu expirace.
Výrobce: Ceylon Kokonati
Země původu: Srí Lanka
Green Banana Flour Bread recipe
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Položka byla vyprodána… |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.