Lahodná,svěží a krémová majonéza z olivového oleje s lehce citronovou příchutí povýší obyčejné hranolky na gurmánskou záležitost a skvěle doplní rybí pokrmy.
Krémová salátová zálivka nebo-li Ranch dresink s česnekem a cibulí nesmí chybět v lednici žádného gurmána. Zazáří jako zálivka do salátu nebo marináda pro křehčí maso při grilování.
Nízkokalorická a nízkosacharidová pálivá omáčka byla vyvinuta pro všechny milovníky ostrých jídel bez kompromisu na chuti, složení a nutričních hodnotách.
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům a perníčkům. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta.
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.
Tato směs přináší "tradiční Francii na stůl". Klasické provensálské koření je mnohostranně využitelné – výborně chutná k jehněčímu, rybám, zelenině, slaným koláčům a mnoha jiným pokrmům.
Máte rádi popcorn? Pak si určitě zamilujete chuť pražené kukuřice smíchané s americkou mořskou solí Real Salt™. Jedinečná sladko-slaná příchuť vyzdvihne nejen chuť popcornu, ale i jiných jídel, kde je požadována přilnavost soli.
Nerafinovaná pravá mořská sůl s obsahem 60+ stopových prvků. Pudrová, velmi jemně namletá do prachové konzistence, ideální na domácí kvašení, fermentaci, nebo výplach nosu. Doporučována autorem knihy Pravda o soli.
Stýská se vám po Řecku? Tohle koření vás rázem přenese na jeho prosluněné pobřeží a roztančí vaše smysly v rytmu - syrtaki. Hodí se na všechny řecké klasiky, od salátu přes fetu až po tzatziki.
To, že se saturejka hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. Je výborná k bramborám, k zelí a kořenové zelenině.
Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. S petrželí, saturejkou, rozmarýnem, galgánem, cibulí a špetkou papriky.
Tato uzená sůl má výbornou uzenou chuť a příjemně voní po šunce. Dokonale se hodí k míchaným vejcím, houbovým pokrmům, dušenému masu, sendvičům, grilovaným pokrmům, rybám i čočce s těstovinami.
Koření nekomplikované a aromatické jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky!
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť.
"Košer-vločková sůl" má krystalky o něco větší velikosti. Je skvělá pro ochucení nebo nakládání masa (domácí pastrami), pečených brambor, polévek a dalších potravin. Doporučována autorem knihy Pravda o soli.
Vychutnejte si intenzivní chuť směsi koření s houbami, která dodá srnčímu, jelenímu, zaječímu, bažantímu nebo kančímu masu lehce trpkou chuť, kterou milovníci divokých zvěřinových hodů vyhledávají.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací